Duik Vraagbaak

Heb je een interessante of leuke vraag, die het algemeen belang dient?
Stuur je vraag naar info@watermandivecenter.com
De vragen mogen over allerlei duikonderwerpen gaan zoals opleidingen medische vragen, apparatuur, enz..dan plaatsen we je vraag en het antwoord in deze rubriek de “Duik Vraagbaak”

Beste Waterman Dive Center,                                                                                                                                                                                                                         Vele duikscholen bieden duikopleidingen aan via kortingdeals op internet of elders, waarom zie ik jullie nooit daarbij staan?

Walter

• Daar doet Waterman Dive Center niet aan mee !
Om de simpele reden, dat wij kwaliteit verkiezen boven kwantiteit.
• Open Water Diver opleidingen worden soms voor een “appel en een ei” aangeboden via alerlei kortingdeals op internet of elders … kortingen tot 60% en meer.
Iedereen met een gezond verstand weet dat bij zulke kortingen, er ook ergens toegevingen gedaan moeten worden, dat kan niet anders.
Is er geen gezegde : Dat als het te mooi is om waar te zijn, het ook dikwijls niet waar is.
Weet u dat via alerlei kortingdeals een verplichte korting van minimum 50% op de originele prijs van het product verwacht wordt, en dan zelf nog eens gaat lopen met 50% van de eventuele winst ?
U begrijpt dat als een duikschool al zo wanhopig is, om met verlies te willen werken, er van een goede opleiding niet veel sprake kan zijn.                         Trap niet in deze val, en ga niet in op deze aanbiedingen.

Een duikopleiding moet serieus genomen worden, het is geen grap. Hoe kan je dan met een school willen werken die zichzelf niet eens serieus neemt ?

Nadelen van deze dumping aanbiedingen :
-Geen persoonlijke aanpak mogelijk.
-Op veiligheid word sowieso bespaard.
-Instructeurs gaan met meerdere cursisten (in grote groep) te water.
-Het tempo van studie moet zeer snel gaan, want ‘time is money’.
-Je maar 1/2 leert van wat je zou moeten kunnen beheersen.
-Er dikwijls bijkomende (verborgen) kosten zijn > weinig transparantie.
-De deontologie van het goede lesgeven ver zoek is.
-Lange wachttijden alvorens aanvang cursus.
Duiken is met de juiste opleiding nooit gevaarlijk, maar indien er bespaard word op essentiële zaken kan dit snel veranderen.

De cursist die niets vermoed, weet echter niet altijd beter, en zal dus onvoldoende voorbereid (geschoold) zijn duik-carrière aanvangen.

Waterman Dive Center neemt echter wel de tijd voor je, en we onderscheiden ons met :
– Persoonlijke aanpak
– Veiligheid is prioriteit nr.1
– Max. 2 cursisten per Instructeur.
– Tempo van studie word door de cursist bepaald, niet door de lesgever.
– Brevetten worden bij Waterman Dive Center verdiend, niet gekocht !
– Geen verborgen kosten > transparantie in alles.
– We zijn ervan overtuigd steeds een correcte deontologie aan te houden.
Geen wachttijden voor aanvang > meteen starten.

Aan U de keuze !

 

Beste Waterman Dive Center,

Mijn vraag is, waarin zit nu het verschil tussen IDD en al die andere duikorganisaties, er zijn er zoveel ik vindt het moeilijk een goede keuze te maken het lijkt allemaal op elkaar?

Wim

Beste Wim,

Ja dat kopt, dat het allemaal op het eerste gezicht op elkaar lijkt, toch zijn er wel zeer grote verschillen. Het begint al bij de manier hoe er tegen aan wordt gekeken door de organisaties wat duikopleidingen voor hun betekenen. Voor de meeste organisaties is een financieel gewin op kort termijn, hun aller belangrijkste prioriteit en hakken een opleiding in meer kleine stukjes en die kleine stukjes bij elkaar leveren meer geld op uiteindelijk, je bent dus duurder uit met minder kennis en kunde.

Bij de IDD vinden ze dat een duiker alles dient te weten om overal goed en veilig te kunnen gaan duiken dus ook eventueel hier in Nederland. De IDD kiest hiermee dan eigenlijk voor lange termijn klant relatie, omdat een duiker die meer begrijpt wat duiken inhoud het ook leuker en interessanter vindt om te blijven duiken, de IDD duikers duiken gemiddeld 15 a 20 jaren lang in hun leven en van de meeste andere organisaties is het na 1,5 a 2 jaar de interesse weg, dit komt in de meeste gevallen door dat er een gebrek aan kennis en plezier in deze opleidingen ontbreekt.

Kortom de filosofie achter de IDD organisatie is er een van meer Kwaliteit dan Kwantiteit! Wij van Waterman Dive Center zijn het hier helemaal met eens.

Met vriendelijke groet,

Waterman Dive Center

Beste Waterman Dive Center,

Ik vraag mij af, er worden vaak open water diver cursus aangeboden in 2 of 3 dagen hoe is dit mogelijk en is dit wel veilig, ik zou zelf ook willen leren duiken maar ik twijfel of dit wel kan?

Marius.

Beste Marius,

Ons inziens is dit niet mogelijk, ja het kan wel in 3 dagen gegeven worden maar of je dan echt serieus iets geleerd hebt? Je hebt ook tijd nodig om het je eigen te maken. Wat ook mogelijk is, dat de informatie in de cursus zo weinig is dat of dat je uitsluitend met een zelf studie het theoriegedeelte moet volbrengen. Mijn mening is dat een goede duikinstructeur je enorm kan helpen de stof eigen te maken. Hij weet precies wat jij moet weten en dit zo uit te leggen aan voorbeelden uit de praktijk, hij maakt het beeldend. Mijn advies leer duiken bij een duikschool die er wat langer over doet, een goede Open Water Diver Cursus duurt zo’n 40 uur compleet.

Met vriendelijke groet,

Waterman Dive Center